Korduma kippuvad küsimused

Toidud, mida väikelapsed peaksid vältima

Selleks et vältida allergiariski suurenemist kuni lapse immuunsüsteem veel areneb, peab enne teatud vanust hoiduma sellistest toiduainetest:

  • Gluteen (kuni 6 kuuseks saamiseni).
  • Gluteen on valk, mida leidub sellistes teraviljades nagu nisu, rukis, oder ja kaer. Võiksite hoiduda nende andmisest imikule kuni 6 kuuseks saamiseni. Toiduaine etiketilt otsige kirja „Ei sisalda gluteeni“.

  • Kala (kuni 6 kuuseks saamiseni).
  • Mõnel lapsel võib see põhjustada allergilist reaktsiooni, sellepärast ei ole hea anda lapsele kala enne, kui ta on saanud 6 kuuseks. Peale 6 kuuseks saamist võib kala olla osa tasakaalustatud toitumisest.

  • Maapähkleid ega toiduained, mis neid sisaldavad, ei tohiks anda alla kolmeaastastele lastele, kui perekonnas kellelgi juba on allergiline reaktsioon maapähklite suhtes. Teistel juhtudel võib neid anda alates 6 kuu vanuselt. Kuni viienda eluaastani peaks lapsele andma ainult purustatud pähkleid, sest on oht neid kurku tõmmata.
  • Millised toiduained põhjustavad allergiat?

    Millised on toiduallergia sümptomid?

    Osa lastest ei ole nii näljased, kui välja paistab?

    Kuna alustada lisatoidu andmisega?

    Miks imik piima oksendab?

    Mis põhjustab reflukshaigust?

    Mis on reflukshaigus?

    Milline piim võib tekitada allergiat?